Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut un anunț interesant pentru români. Aceștia vor primi vouchere pentru a-și plăti facturile. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că în curând anumite persoane vor putea primi de la stat anumite vouchere pentru a-și plăti facturile la energie. Scopul acestei măsuri este de a-i ajuta pe românii care au o situație proastă materială să poată trece ușor peste iarna grea, în contextul creșterii prețurilor la gaze și energia electrică. 

Acest ajutor din partea Guvernului României va fi oferit românilor care folosesc în locuințe dispozitive medicale, consumatoare de energie electrică. Banii vor fi oferiți prin intermediul unor vouchere.  

Ajutor financiar pentru facturile la energie

De asemenea, și sumele de ajutor pentru plata facturilor la energie vor fi oferite tot prin vouchere. De acest ajutor vor beneficia și persoanele care au mai mulți copii. Este important de precizat faptul că vor fi ajutate de guvern numai familiile ai căror copii frecventează o unitate de învățământ. 

Parlamentarii au mai decis ca aceste categorii de persoane să primească facturi mai mici. Ele ar trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere în acest sens. Pe de altă parte, Guvernul României nu este de acord cu această decizie, spunând că ar putea să nască abuzuri, probleme și alte complicații.

Anunț de ultimă oră de la Virgil Popescu! Se dau vouchere pentru plata facturilor la energie. Cine le va primi
Sursa: Social Media

Cine sunt românii care vor fi ajutați de stat pentru a-și plăti utilitățile

De aceea, cel mai bine ar fi acordarea unor vouchere către acele familii care se stabilește prin lege că au nevoie de ajutor financiar și că nu își permis să își plătească facturile. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că, dacă ar fi existat „o evidenţă digitalizată” a locuinţelor şi a persoanelor, dar şi a sistemului de măsură a consumului lucrurile ar fi fost mult mai simple. Acum, pe de altă parte, trebuie găsite soluții croite pe realitatea țării noastre din prezent, mai susține oficialul. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.