Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a făcut un anunț important pentru români! Se întâmplă din 20 februarie 2023.  

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a făcut un anunț important. De la 1 februarie va începe distribuirea cardurilor de energie. Acest lucru înseamnă că primele plăți aferente ajutorului de încălzire se vor putea face din data de 20 februarie.   

Persoanele care vor beneficia de acest ajutor trebuie să prezinte cartea de identitate, cardul de energie și factura doveditoare pentru plata. De asemenea, trebuie să se vadă clar datoria pe care beneficiarii ajutorului de încălzire o au la furnizorii de energie. Oficialul din Guvern anunță că de aceste sume de bani vor beneficia patru milioane de persoane.  

Începe distribuirea cardurilor pentru energie

Ministrul MIPE a mai precizat că beneficiarii care nu sunt acasă în ziua în care se va livra cardul de energie vor primi o scrisoare cu confirmare de predare-primire. Ulterior, aceștia vor trebui să urmeze procedurile interne ale Poștei Române.  

Reamintim că valoarea voucherelor pentru energie este de 1.400 de lei și se va acorda în două tranșe, În acest context, în luna februarie 2023 vor fi acordați 700 de lei, pentru perioada ianuarie- iunie 2023. În luna septembrie se va acorda cealaltă tranșă de 700 de lei, pentru perioada 1 iulie- 31 decembrie 2023.  

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a făcut un anunț important. De la 1 februarie va începe distribuirea cardurilor de energie. Acest lucru înseamnă că primele plăți aferente ajutorului de încălzire se vor putea face din data de 20 februarie.   

O altă informație importantă este că voucherele respective nu pot fi preschimbate în bani. De asemenea, ele nu pot fi folosite pentru plăți prin mandat poștal către alte destinații decât plata facturilor de energie.  

Cine primește ajutorul pentru facturi

Ajutorul de încălzire se oferă pensionarilor cu vârsta de peste 60 de ani, inclusiv persoanelor care au venituri sub 2.000 de lei. De asemenea, de acești bani mai beneficiază și pensionarii de invaliditate, care au venituri mai mici de 2.000 de lei. Voucherele pentru încălzire vor mai fi date și persoanelor cu handicapat grav, accentuat sau mediu. Cerința este aceeași, venitul acestor persoane trebuie să fie sub 2.000 de lei. Ajutor pentru încălzire vor mai primi și familiile cu alocație de susținere, familiile/ persoanelor care primesc ajutor social. 
 
Venitul net per coabitant, la nivelul unui loc de consum, nu trebuie sa depăşească 2.000 lei.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.