Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat luni, 17 ianuarie vijelii în toată țara. Temperaturile vor fi destul de scăzute, iar cerul parțial înnorat. Cea mai mică temperatură se va înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, -14 grade Celsius, iar cea mai mare în București, 8 grade Celsius.

Începutul săptămânii vine cu rafale puternice de vânt, în special în zona montană. Dimineașă în sud-vestul, sud-estul și centrul țării, vântul va avea în general viteze de 40-50 km/h. De asemenea, în Câmpia de Vest, dimineața se va resimți și ceata.

1. Vremea în București, 17 ianuarie 2022

Bucureștenii vor avea o zi ca de primăvară! Valorile termice se vor situa peste normele multianuale, având în vedere perioada anului în care ne află. Temperatura maximă va fi de 6-8 grade. Mai bine de atât nici nu se putea!

Singurul obstacol pentru locuitorii capitalei va fi vântul. Acesta se va intensifica treptat, atingând o viteză de 45-55 km/h, spre după-amiază. Cerul va fi senin pe parcursul zilei. Însă la noapte, norii vor aduce câteva precipitații, însă sub formă de ploaie.

2. Vremea la munte, 17 ianuarie 2022

Anunț de ultim moment de la meteorologi! Rafalele de vânt ating 120 de kilometri pe oră
Pixabay

Vremea nu este atât de blândă la munte precum în restul zonelor. Ninsorilor – local moderate cantitativ (10…15 l/mp) vor crește semnificativ. Astfel, se va depunde un strat nou de zăpadă care va fi viscolit. Vântul se intensifică, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90-120 km/h. Vizibilitătea va fi foarte scăzută, așa că circulați cu grijă.

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale și aici. În ciuda viscolului, în regiunile extracarpatice, maximele se vor încadra între -2-8 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade Celsius.

3. Prognoza meteo în principalele orașe din țară

Cluj Napoca: 2 grade Celsius Precipitații: 90% Umiditate: 77% Vânt: 27 km/h

Brașov: 2 grade Celsius Precipitații: 80% Umiditate: 77% Vânt: 19 km/h

Sibiu: 3 grade Celsius Precipitații: 60% Umiditate: 71% Vânt: 31 km/h

Constanța: 6 grade Celsius Precipitații: 10% Umiditate: 62% Vânt: 24 km/h

Iași: 6 grade Celsius Precipitații: 20% Umiditate: 57% Vânt: 26 km/h