Noutăți de la Pfizer. A fost descoperită o nouă tulpină a infecției cu SARS-CoV-2. Producătorii de vaccinuri au început deja să lucreze la noul ser.

Noutăți de la Pfizer. Producătorii Pfizer și BioNTech  spun că  au început să lucreze la un vaccin anti-COVID  pentru noua tulpină Omicron. Companiile spun că serul va fi disponibil în aproximativ trei luni. 

Există temeri că noua tulpină de coronavirus ar putea fi mai rezistentă la vaccinurile care au fost puse pe piață pentru miliarde de oameni din întreaga lume.

Noutăți de la Pfizer. Producătorii de vaccin, un nou ser anti-COVID

pixabay

Noua variantă de coronavirus prezintă zeci de mutații la nivelul proteinei Spike. Astfel că, suspiciunea ca serurile deja existente pe piață să nu acționeze asupra bolii este una ridicată. Producătorii de vaccinuri și-au exprimat încrederea că își vor putea adapta rapid serurile, dacă varianta Omicron se va răspândi și va avea un risc crescut de infecție.

Noua tulpină sud-africană a infecției cu SARS-CoV-2 numită Omicron, a fost analizată de Organizația Mondială a Sănătății drept „variantă îngrijorătoare”. Ministrul sănătății a declarat că noua tulpină COVID „ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta, deci de 12 ori mai transmisibilă decât tulpina inițială”.

Ministrul  Sănătății, despre valul cinci al pandemiei de Covid-19

Alexandru Rafila a vorbit în cadrul postului de televiziune Digi 24 despre noul val al infecției cu coronavirus. Valul cinci va  ajunge curând în România. Acesta subliniat faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă riscul răspândirii bolii Covid-19 va fi unul mai ridicat.

„E posibil (ca valul cinci al pandemiei – n.r.) să vină la jumătatea lunii ianuarie, pentru că jumătatea lunii ianuarie înseamnă un interval de circa două săptămâni, care înseamnă perioada maximă de incubație a bolii din perioada sărbătorilor de iarnă”, a spus medicul Alexandru Rafila la postul de televiziune Digi24.

Cei care au rude în vârstă ar trebui să încerce să le convingă pe acestea să se vaccineze anti-COVID. Medicul Alexandru Rafila a precizat faptul că prin vaccinare riscul de îmbolnăvirea va fi unul scăzut.

Share.

19 ani, Student în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Pasiunea pentru scris l-a determinat să aleagă o carieră în jurnalism. Este o persoană curioasă și pregătită să lucreze cu oamenii. Răbdător și creativ, Florin mai are încă o pasiune: fotografia.