Liderii Coaliției de guvernare au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește majorarea punctului de pensie. Vestea nu este foarte bună pentru pensionari.  

Liderii PSD, PNL și UDMR au ajuns la un compromis în ceea ce privește majorarea pensiilor, de la 1 ianuarie 2023. Se pare că niciun procent vehiculat până în prezent nu i-a mulțumit pe politicieni. PSD voia o majorare de 10%, în timp ce PNL și UDMR nu acceptau mai puțin de 15%. Acum, se pare că guvernanții au găsit o rezolvare: majorarea punctului de pensie cu 12,5%. De asemenea, în perioada iernii, politicienii le vor oferi pensionarilor ajutoare de până la 3.000 de lei.  

Cu cât vor crește pensiile din 2023

Premierul României și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a precizat că punctul de pensie va fi, începând de anul viitor, 1.784 de lei. De asemenea, liberalul a explicat că prensionarii cu pensii mici vor mai primi următoarele sume de bani: 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile cuprinse între 1.501 și 2.000 de lei, și 600 de lei pentru pensiile cuprinse între 2.001 și 3.000 de lei. Este important de precizat că aceste sume de bani vor fi împărțite în tranșe, nu vor fi acordate toate de-odată.   

De asemenea, pensionarii care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și în anul 2023 acele vouchere sociale de 250 de lei, primiți în patru tranșe. În același timp, bătrânii cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei, vor primi un ajutor pentru plata facturilor la energie de 1.400 de lei.   

Colaj Substantial

1.400 de lei de la stat pentru acești pensionari

Suma de 1.400 de lei va fi împărțită în două tranșe. Mai clar, pensionarii vor primi 700 de lei în ianuarie sau februarie, și 700 de lei în luna septembrie a anului viitor, pentru a acoperi cheltuielile și din iarna viitoare.   

În același timp, vor modifica schimbări și alocațiile copiilor. Acestea vor fi actualizate cu rata inflației.   

„Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%”, a subliniat premierul Ciucă.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.