Vești bune pentru milioane de români! Guvernul pregătește un pachet de sprijin, în valoare de 200 de milioane de euro. Iată despre ce este vorba. 

Guvernul României intenționează să ofere un pachet de sprijin în valoare de 200 de milioane de euro pentru 70.000 de tineri români. Este o veste bună pentru studenții români, care au început să se plângă că nu mai fac față cheltuielilor. 

Ministerul Investițiilor Europene a anunțat că studenții din România vor primi vouchere în valoare de 750 de lei. Din acești bani, tinerii își vor putea cumpăra haine și rechizite. De asemenea, ei vor putea participa la stagii de practică plătite și vor putea face și cursuri de antreprenoriat pentru a învăța să își deschidă afaceri pe banii Uniunii Europene. 

750 de lei pentru studenții români

Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești, Oana Țînțar, a declarat recent că a făcut anumite calcule îngrijorătoare. Conform acesteia, după ce plătesc chiria sau regia de cămin, dacă studenții s-ar întreține doar din bursă fără venituri din alte surse, aceștia rămân doar cu 550 de lei pe lună. Mai clar, aceștia ar trebui să se descurce doar cu 18 lei pe zi. 

Ultima creștere a bursei studenților s-a întâmplat în urmă cu cinci ani, cu aproape 100%. Conform unei propuneri din noua Lege a Educației, este prevăzută o majorare a bursei studenților cu 50%. 

Cei mai norocoși români! Anunț de foc de la vârful Guvernului: Se dau 750 de lei de persoană

Ajutor pentru milioane de români din partea Guvernului 

Anul acesta, Guvernul României a luat mai multe măsuri de ajutor pentru românii din categoriile vulnerabile, dar și pentru elevi și studenți. Astăzi a început distribuirea celor 2,8 milioane de carduri de energie. Acesta este un ajutor consistent pentru bătrânii cu pensii sub 2.000 de lei și pentru românii cu venituri mici. 

Începând cu 1 februarie, oamenii vor primi prima tranșă din ajutorul de încălzire pe care îl oferă Guvernul, în valoare de 700 de lei. A doua tranșă va fi acordată în luna septembrie 2023. 

„De această măsură vor beneficia 2,8 milioane de locuințe din România, în contextul creșterii prețurilor pentru utilități și pentru toate produsele de consum, care afectează în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre români”, a spus Marcel Boloș. 

Începând cu data de 20 februarie, Marcel Boloș spune că românii vor putea să își plătească facturile cu cardurile de energie. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.