Reclamă

Se pare că vaccinul AstraZeneca ar oferi o imunitate pe viață în anumite cazuri celor care s-au imunizat. Această descoperire este o explicație a faptului că în Marea Britanie, deși sunt multe cazuri de infectare cu Covid-19, sunt foarte puține decese.

1. Noi descoperiri despre AstraZeneca!

Fostul președinte al Grupului operativ pentru vaccinuri din Marea Britanie spune că utilizarea acestui ser este explicația pentru situația din Marea Britanie. În alte țări, de exemplu, deși sunt rate mari de vaccinare, cazurile de infectare cu coronavirus fac în continuare victime.

 „Dacă te uiți în toată Europa, odată cu creșterea cazurilor există și o creștere corespunzătoare a deceselor, dar nu și în Marea Britanie, și trebuie să înțelegem asta. Cred că asta se datorează faptului că cei mai mulți dintre cei vulnerabili au făcut vaccinul AstraZeneca. Am observat că serul dezvoltat de Oxford produce un răspuns celular durabil.Poate dura toată viața în unele cazuri”, a declarat el pentru Daily Telegraph.

2. Număr scăzut al deceselor Covid-19 în Marea Britanie

Se pare că Marea Britanie înregistrează 1,7 decese la un milion de persoane, conform unui site al Universității Oxford. Dacă facem o comparație, cifrele raportate de Franța și Germania se situează între 2,5 și 3,5. Precizăm, totuși, că Marea Britanie înregistrează cele mai multe cazuri de infectări cu coronavirus zilnic.

Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat în Marea Britanie spre sfârșitul lunii decembrie 2020. Inițial, acesta a fost administrat persoanelor vârstnice și celor cu probleme de sănătate. În luna mai, specialiștii au recomandat continuarea administrării acestui vaccin și celor de peste 40 de ani.

3. Mai multe țări au renunțat la vaccinul AstraZeneca

Totuși, dacă în Marea Britanie se constată acest lucru legat de AstraZeneca, alte țări au oprit definitiv vaccinarea cu acest ser. Australia, de exemplu, a administrat 13,6 milioane de doze de vaccin AstraZeneca. În luna aprilie, această țară a precizat că serul AstraZeneca a fost recomandat numai celor de peste 50 de ani, din cauza riscului de formare a cheagurilor de sânge.  În iunie, vârsta minimă recomandată a fost crescută la 60 de ani, scăzând încrederea în acest vaccin.

Mai mult, un oficial din domeniul sănătății, Jeannette Young, a anunțat că tinerii de 18 ani nu ar trebui să se vaccineze cu AstraZeneca, pentru că ar putea muri, declarație care i-a adus numeroase acuzații.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro