Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a vorbit despre majorarea anumitor salarii din România. 

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă, a anunțat că salariile anumitor bugetari nu vor crește. Conform oficialului, la nivelul Executivului nu există nicio intenție de a majora salariilor demnitarilor începând cu ianuarie 2023. 

La sfârșitul unei ședințe de Guvern, Dan Cărbunaru a fost întrebat de presă dacă salariile demnitarilor vor fi majorate începând cu anul viitor. Oficialul a anunțat că nu există, momentan, nicio decizie la nivelul Executivului cu privire la majorarea salariilor demnitarilor anul viitor. 

Salariile demnitarilor nu vor crește în 2023

„Pot să vă spun că, din toate datele pe care le am la nivelul Guvernului, nu doar că nu se va întâmpla, nici nu există intenţia să aibă loc acest lucru. Au mai existat periodic diverse speculaţii pe această temă. Dimpotrivă, există, după cum bine ştiţi, o orientare extrem de aşezată în cumpătare şi buna cântărire a modului în care sunt cheltuiţi banii publici în Guvernul României”, a declarat Cărbunaru. 

Așadar, potrivit oficialului, salariile demnitarilor vor rămâne la nivelul anului 2022. 

Reamintim că de la începutul anului 2023, salariile bugetarilor vor crește la noi în țară. Recent, Guvernul României a anunțat majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei. Este vorba doar despre veniturile românilor care lucrează în sectorul bugetar. În același timp, bugetarii vor avea parte anul viitor de mai multe beneficii.  

Anunț bombă de la vârful Guvernului! Salariile acestor angajați nu vor crește din 2023: Oficialii au decis!
Colaj Substantial

Beneficii pentru angajații din sectorul bugetar

Mai clar, dacă salariul minim brut va crește, atunci crește și valoarea bonurilor de masă. De asemenea, crește și valoarea voucherelor de vacanță la 3.000 de lei, fiindcă toate au legătură cu salariul minim brut pe economie. 

Cât despre angajații din sistemul privat, rămâne la latitudinea companiilor dacă vor să le majoreze salariile. Statul s-a gândit și la aceștia și a decis să nu impoziteze anumite sume de bani cu care angajatorii vor mări salariile angajaților. 

Din nefericire, la noi în țară, sunt foarte puține companii care decid să le majoreze salariile angajaților la început de an. Mulți nu primesc nici măcar prime la sfârșit de an, sau dacă primesc, sumele sunt extrem de mici, comparativ cu munca pe care o depun angajații.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.