Un cunoscut politolog rus a vorbit despre decizia privind folosirea armelor nucleare de către Rusia. 

Valery Solovey, fost profesor la Institutul de Relații Internaționale din Moscova și analist politic, spune că Vladimir Putin vrea să ia lumea cu el atunci când va muri. Bărbatul a făcut această declarație cu câteva ore înainte ca Vladimir Putin să împlinească 70 de ani. 

Biserica Ortodoxă Rusă a ținut o rugăciune specială în weekendul trecut, pentru sănătatea președintelui rus, în ciuda insistențelor liderilor de la Kremlin care au precizat că Vladimir Putin este sănătos. 

Solovey a precizat că rușii deja au luat decizia de a face o demonstrație cu arme nucleare tactice. Întrebarea este când, cum și unde va avea loc această demonstrație. 

„Vom ajunge pe marginea prăpastiei”

„ Nu am niciun dubiu că vom ajunge pe marginea prăpastiei, a morţii, dar ştiu că vom fi capabili să ne revenim. Vom trece şi peste asta”, a declarat Solovey, citat de Daily Mail. 

Profesorul a mai declarat că actuala situație în care se află lumea este mai periculoasă și mai aproape de o apocalipsă nucleară decât criza rachetelor nucleare din Cuba, din timpul Războiului Rece. 

Anunț apocaliptic venit din Rusia: Vom ajunge pe marginea prăpastiei, a morții! Vladimir Putin are intenții serioase
Sursa: Social media

„Vladimir Putin are intenții serioase”

„Totul pentru că preşedintele rus Vladimir Putin are intenţii serioase să demonstreze capacitatea unor arme nucleare. Putin nu îşi poate permite să fie înfrânt. Mai are doar doi aşi în mânecă. Mobilizarea, de care se foloseşte deja, şi armele nucleare. El e într-o stare fiziologică extrem de precară”, a completat profesorul. 

Un expert american a vorbit despre folosirea armelor nucleare de către Rusia. Joseph Cirincione, expert militar, a spus că posibilitatea folosirii armelor nucleare nu trebuie să fie diminuată. De asemenea, oficialul spune că răspunsurile în cazul acestora ar trebui să fie pregătite în avans. SUA urmăresc orice semn în acest moment că o armă nucleară este pregătită de Moscova.    

Cirincione spune că ar trebui să îl credem pe Putin când a spus că folosirea armelor nucleare nu este o cacealma. Expertul militar a mai precizat că folosirea armelor nucleare într-un conflict face parte din doctrina rusă.    

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.