Reclamă
Reclamă

Este haos pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, unde mai multe curse au fost anulate după ce mai mulți piloți nu au mai venit la muncă, invocând probleme de sănătate. Ministrul Transporturilor a solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală.

„Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală! Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor! De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM. Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM! Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Pasagerii care urmau să decoleze cu aeronavele TAROM au fost nevoiți să aștepte cu orele, în toiul nopții, în sălile de așteptare ale aeroportului. Imaginile surprinse de turiștii blocați acolo arată copii care dorm pe jos.

Reclamă

Compania TAROM anunţă anularea zborurilor către şi dinspre Cairo, Amman şi Beirut din data de 8 iulie 2024, „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”.

„În conformitate cu reglementările internaţionale de aviaţie şi politicile interne stricte privind siguranţa zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat „inapt de zbor”, fiind în imposibilitatea restabilirii planului de zbor într-un timp atât de scurt. Deciziile individuale ale piloţilor au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea şi confortul pasagerilor şi a echipajului”, precizează compania.

Cele trei curse au fost anulate la scurt timp după miezul nopții. Ar fi trebuit să decoleze între ora 12 și 1 dimineața către Cairo, Amman și Beirut, însă pasagerii au fost anunțați că mai mulți membri ai echipajelor de zbor ale companiei TAROM nu sunt disponibili pentru zbor, invocând probleme de sănătate, drept urmare li s-a cerut să aștepte pentru a fi găsite alte soluții, astfel încât să plece către destinații.

Mulți dintre pasageri veniseră la aeroport cu câteva ore înainte și au și rămas noaptea acolo în așteptarea unei soluții.

Și în cursul dimineții au fost o serie de întârzieri la mai multe curse. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că mai multe curse înregistrează întârzieri ori anulări, anunțate cu foarte puțin timp înainte.

Cursele anulate sunt:

  • ROT101/2 OTOPENI-CAIRO-OTOPENI
  • ROT167/8 OTOPENI-BEYROUT-OTOPENI
  • ROT187/8 OTOPENI-AMMAN-OTOPENI

„TAROM regretă disconfortul creat şi asigură pasagerii că siguranţa acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări. Echipa noastră de asistenţă va contacta direct pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile. Compania TAROM depune toate eforturile şi ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectaţi, iar aceştia vor fi informaţi despre noile aranjamente de zbor”, transmite Tarom.

Pentru informaţii suplimentare, pasagerii pot contacta centrul de suport TAROM la numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800500 131 (TelVerde), (004) 0371 529 000 sau pe oricare dintre adresele de email: contact@tarom.ro, rezervari@tarom.ro.

Cursa Tarom de la Beirut, care trebuia să sosească la Bucureşti la 6.30 figurează ca anulată, dar tot anulate sunt cursele de la Iaşi (6.35), de la Budapesta şi de la Madrid. De asemenea, figurează ca anulate curse care ar trebui să decoleze de pe Aeroportul „Henri Coandă” din Capitală, şi spre Istanbul, Oradea, Budapesta, Bruxelles, Madrid, Frankfurt, Amsterdam. Este vorba atât despre zboruri care ar fi trebuit deja să ajungă sau să plece spre alte destinaţii, dar şi despre zboruri programate în cursul zilei, până după-amiază.

Până la această oră, compania nu a oferit o explicaţie oficială pentru întreaga situaţie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro