Reclamă
Reclamă

Antreprenorii, economiștii și contabilii anunță că vor ieși în stradă împotriva „abuzurilor legislative şi măsurilor fiscale opresive”. Protestul va începe duminică dimineață în Piața Victoriei și va continua în Piața Constituției. În plus, agențiile de turism au anunțat că se alătură acestui protest, acuzând autoritățile că este anormal ca tocmai cei care plătesc taxele să aibă noi și noi reguli.

Protestul, intitulat ‘Fără haos în legislaţia fiscală’, va începe la 8:30 în Piaţa Victoriei, la 9:30 se va pleca în marş spre sediul Ministerului de Finanţe din Piaţa Constituţiei, unde va avea loc o adunare publică de protest între orele 10:45 şi 13:30.

Reprezentanții Agențiilor de Turism spun că se alătură acestui protest deoarece normele fiscale actuale sunt neclare și dificil de implementat. „Noi agențiile nu ne împotrivim măsurii în sine, dar suntem în totalmente nepregătiți, cred că așa ca majoritatea domeniilor de activitate pentru că noi suntem un domeniu cu regim special TVA,” a declarat Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism pentru Digi24.

Reclamă

Alin Burcea a explicat că activitatea complexă a agențiilor de turism și lipsa unei monografii contabile specifice acestui sector îngreunează gestionarea TVA. „Când vor veni deconturile de la ANAF, nu se ține cont de aspecte ca: TVA la încasare, TVA deductibil parțial etc. Sunt foarte complexe și am vrea ca înainte să facem o clarificare cu ministerul Finanțelor, ca să stabilim reguli clare,” a adăugat Alin Burcea.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism a subliniat că noile modificări nu vor afecta vacanțele românilor, dar vor perturba activitatea agențiilor de turism. „Vacanțele nu vor fi afectate, vor fi afectate agențiile de turism care trebuie să angajeze oameni pentru că primind deconturile lunar care se vor face automat de ANAF garantat vor fi greșite. Trebuie să angajăm un om care să verifice deconturile trimise automat de ANAF,” a mai adăugat acesta.

Protestul vine în contextul în care antreprenorii cer clarificări de la Ministerul Finanțelor pentru a putea respecta noile reguli fiscale fără a-și îngreuna activitatea. „Trebuie să clarificăm înainte cu Ministerul de Finanțe. Trebuie să facem, e ca o biblie pe care trebuie să o primim pentru toate problemele contabile pentru că nu sunt clarificate,” a concluzionat Alin Burcea.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro