Mai este doar o lună și începe sezonul estival, iar turiștii vor dori să meargă la relaxare. Cu cât este mai puțin timp până la vară, cu atât sălile de fitness sunt pline de persoane care vor să-și lucreze corpul. Toți ne dorim să slăbim repede și fără prea mult efort, dacă s-ar putea, iar antrenorul vedetelor, Florin Cujbă are câteva sfaturi pentru noi. 
Florin Cujbă este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de fitness. Acesta a lucrat cu multe vedete, precum Inna, Andreea Raicu, Mark Stam sau Jorge. Activează de 18 ani domeniu și are experiența necesară pentru a oferi cele mai bune sfaturi în materie de sport și alimentație.

Alimentația este cea mai importantă

Antrenorul îi sfătuiește pe cei care își doresc să slăbească până la vară să aibă o alimentație echilibrată și un program de sport. Din dieta zilnică nu ar trebui să lipsească proteinele, carbohidrații sănătoși și grăsimile. Toate aceste ne oferă energie în fiecare zi să ducem la capăt tot ce ne-am propus. Pe lângă o alimentație corectă, acesta recomandă consumul de suplimente în funcțiile de nevoile fiecăruia.

Totodată, la sala de fitness, exercițiile epuizante și oboseala nu sunt un semn că lucrăm și bine. Tot ce facem în acest sens este să ne obosim organismul și nu ne va ajuta în scopul pe care îl avem. Mai bine avem un antrenament intens și mai scurt, decât să ne suprasolicităm un interval mai lung de timp. 

„Trebuie să avem proteină de calitate în alimentație. Adică pește, carne, lapte, brânză și ouă, dar și proteină de origine vegetală cum ar fi ciupercile, spirulina, soia de calitate, quinoa etc. De asemenea, avem nevoie de carbohidrați cu indice glicemic scăzut. Și aici luăm în considerare legumele, dar și cerealele integrale și produse derivate din acestea. De asemenea, să nu lipsească grăsimile de calitate. Aici avem oleaginoase, toate acestea crude și atenție la cantitate, avocado și așa mai departe.”, a declarat Florin Cujbă.

Social Media

Florin Cujbă: „Sportul este o cultură”

Florin Cujbă consideră că sportul ne ajută în toate ariile vieții noastre. Acesta aduce doar beneficii corpului și, alături de alte „ingrediente” sănătoase, putem avea un stil de viață sănătos și activ. În perioada sezonului estival, procentul de oameni care aleg să facă sport este mai mare decât în alte perioade din an fiindcă atunci ne putem expune corpul mai mult datorită căldurii.

Sportul ajută la reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare, reducerea apariției hipertensiunii, scăderea riscului apariției diabetului, scăderea riscului apariției osteoporozei, reducerea stresului psihic și depresiei

„Sezonul estival este un adevărat stimulent de motivație. Sportul regulat este susținut de o alimentație sănătoasă, odihnă calitativă și sănătate mentală. Nu cred că putem vorbi de o greșeală. Putem vorbi despre lipsa de organizare, viziune pe termen scurt și așteptări prea mari. Sportul sau mișcarea, spuneți-i cum vreți, este o cultură, o activitate ce trebuie așezată pe aceeași treaptă cu medicina de prevenție. Când spun pe aceeași treaptă mă refer la scara de valori din societatea românească.”, a mai spus antrenorul.