Reclamă
Reclamă

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a denunțat marți sprijinul oferit de China Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, apreciind că acest sprijin trebuie să înceteze.

„Ceea ce fac ei… este să ofere sprijin esențial complexului militar-industrial al Rusiei”, a spus Antony Blinken într-o conferință de presă, invocând faptul că aproximativ „70% din mașinile-unelte importate de Rusia provin din China”, la fel ca „90% din micro-electronică”.

Acest sprijin „permite Rusiei să mențină această bază militaro-industrială, să întrețină mașina de război, să mențină războiul. Prin urmare, acest lucru trebuie să înceteze”, a adăugat secretarul de stat american într-o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Reclamă

Statele Unite critică tot mai mult ajutorul acordat efortului de război rusesc de către China și companiile sale, care furnizează componente și echipamente ce sprijină sectorul armamentului din Rusia, având un impact semnificativ asupra câmpului de luptă din Ucraina.

China nu furnizează direct arme Rusiei. Cu toate acestea, Blinken și Stoltenberg au subliniat că sprijinul indirect prin componente tehnologice este la fel de problematic.

„China nu poate juca de ambele părți. Nu poate continua să aibă relații comerciale normale cu țările europene și, în același timp, să alimenteze cel mai mare război pe care l-am cunoscut în Europa de la cel de-al doilea război mondial”, a declarat Jens Stoltenberg.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro