În cadrul unei întâlniri cu presa la Bruxelles, Secretarul de Stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a subliniat că Ucraina va deveni membru NATO, reiterând angajamentul și sprijinul solid al alianței pentru Kiev.

„Ucraina va deveni membru al NATO. Scopul nostru este să construim o punte de legătură care să facă posibilă această aderare”, a declarat Blinken, evidențiind astfel o direcție clară în politica externă a alianței militare.

Declarațiile lui Blinken au fost făcute în contextul celebrării a 75 de ani de la înființarea NATO, un eveniment marcat printr-o ceremonie de amploare la Bruxelles. Acest eveniment a reunit mai multe țări membre, inclusiv România, reprezentată de Ministrul de Externe, Luminița Odobescu. Ceremonia aniversară a inclus momente solene, cum ar fi o depunere de coroane de flori în memoria celor căzuți în misiuni NATO și a fost acompaniată de muzica orchestrelor Forțelor Aeriene Regale Belgiene și Marinei Regale Olandeze.

În acest cadru festiv, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a accentuat importanța unității între Statele Unite și Europa, subliniind că „suntem mai puternici și mai în siguranță” când stăm împreună. Accentul pus pe unitate și securitate colectivă reflectă viziunea alianței de a întări legăturile transatlantice și de a se adapta provocărilor curente de securitate.