Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel, joi, pentru încetarea ostilităţilor de-a lungul liniei de demarcaţie stabilite de Naţiunile Unite între Israel şi Liban. El avertizează că un conflict mai larg ar avea „consecinţe devastatoare pentru regiune”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„În timp ce schimburile de focuri continuă în jurul Liniei Albastre, secretarul general solicită din nou părţilor o încetare urgentă a focului”, a declarat purtătorul său de cuvânt, Stéphane Dujarric, într-un comunicat.

„Aceste schimburi de focuri ar putea declanşa un conflict mai larg cu consecinţe devastatoare pentru regiune”, a avertizat el.

„Sute de vieţi au fost deja pierdute, zeci de mii de persoane strămutate, case şi mijloace de trai distruse, de ambele părţi ale Liniei Albastre. Incendiile de vegetaţie cauzate de explozii devastează comunităţile şi mediul”, a adăugat comunicatul.

Schimburile de focuri zilnice între armata israeliană şi Hezbollahul libanez s-au intensificat în ultimele zile, în plin război în Fâşia Gaza între Israel şi Hamasul palestinian, al cărui aliat este Hezbollah.