ANPC suspendă dozatoarele de gheață din fast-food-uri după descoperirea bacteriilor periculoase la McDonald’s

Data actualizării: 25/02/2025

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a luat o decizie fermă privind suspendarea activităţii la dozatoarele de gheaţă din fast-food-uri. Măsura vine după ce, în urma controalelor efectuate, au fost găsite bacterii periculoase în probele de gheață prelevate de la un restaurant McDonald’s situat în Mall Băneasa.

Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că, în urma neregulilor constatate, instituția va emite un ordin ce vizează suspendarea activității dozatoarelor de gheață din toate fast-food-urile. „Prin ordinul ANPC îşi vor face analizele pe cheltuiala lor, având obligaţia să ne trimită buletinul de analize efectuat într-un laborator omologat pentru siguranța alimentară. Vom lua şi noi probe şi ne vom suprapune cu cele trimise de ei, iar până atunci activitatea la aparatele proprii de gheaţă din fast-food-uri este suspendată”, a declarat Cristian Popescu Piedone, citat de News.ro.

Controalele efectuate de ANPC au vizat și calitatea apei folosite la prepararea gheții. Conform declarațiilor președintelui ANPC, apa potabilă furnizată de compania Apa Nova nu prezintă probleme la livrare, fiind de calitate optimă la intrarea în mall. În schimb, problema a fost identificată de la punctul de intrare a apei în mall și în rețelele existente care nu au fost igienizate corespunzător, precum și în fast-food-urile care dispun de aparate proprii pentru producerea gheții.


Astfel, această acțiune va rămâne în vigoare până când operatorii de fast-food-uri vor trimite analize care să confirme igiena și siguranța gheții produse. ANPC va continua să monitorizeze atent situația, prelevând probe suplimentare pentru a se asigura că standardele de igienă sunt respectate pe deplin.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe substantial.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨