Reclamă
Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni prognoza meteo pentru perioada 17 iunie – 1 iulie, anunțând vreme caldă și disconfort termic accentuat în toate regiunile țării. Valorile termice vor urca până la 38 de grade Celsius, fiind posibile și episoade de instabilitate atmosferică.

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi, devenind caniculară, cu temperaturi maxime ce vor crește de la 31 de grade în prima zi, până în jurul a 37 de grade în ultimele zile. Minimele vor varia între 15 și 21 de grade. În intervalul 23-24 iunie, temperatura va scădea, maximele ajungând să fie cu 7-8 grade mai reduse, iar minimele cu aproximativ 4 grade mai scăzute. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă aproape zilnic.

Până pe 22 iunie temperaturile maxime vor atinge 36 de grade, iar minimele între 18 și 20 de grade. Din 23 iunie, valorile vor scădea, maximele cu 6-7 grade și minimele cu 3-4 grade. În zilele următoare, maximele se vor înregistra creșteri ușoare.

Reclamă

Începutul intervalului va aduce temperaturi maxime între 28 și 34 de grade și minime între 13 și 17 grade. Pe 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea cu 6-7 grade în cazul maximelor și cu 3-4 grade în cazul minimelor. Instabilitatea atmosferică va predomina în perioada 23-28 iunie.

În regiunea sudică, temperatura maximă va urca la finalul primei săptămâni la 34 de grade, iar minimă la 19 grade. Pe 23 și 24 iunie, maximele și minimele vor scădea aproximativ cu 5-6 grade, respectiv 4 grade. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă în această regiune între 23-28 iunie.

În toate regiunile țării, până pe 1 iulie vremea va fi caniculară, cu maxime de 38 de grade și minime între 19 și 21 de grade. Pe 23 și 24 iunie, maximele vor scădea cu 6-7 grade și minimele cu 4-5 grade. Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în special în a doua săptămână.

ANM informează că vremea extrem de caldă va continua și că intervalele cu instabilitate atmosferică se vor intensifica în perioada 23-25 iunie.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro