Se anunță o vreme schimbătoare și surprize neașteptate în următoarele săptămâni, conform actualizării prognozei meteo până pe 18 decembrie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis estimări actualizate pentru intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie 2023, dezvăluind cum va arăta vremea în săptămâna ce precede Crăciunul, precum și în zilele de 1 decembrie și Moș Nicolae.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului în regiunile sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cu toate acestea, în săptămâna următoare, se anunță o schimbare bruscă în ceea ce privește temperatura. Între 27 noiembrie și 4 decembrie, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în întreaga țară, cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în zonele montane.

ANM: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii decembrie

Prognoza meteo dezvăluie și informații despre precipitații. În perioada 20 – 27 noiembrie, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, nordice și în extremitatea de est a țării, iar în restul teritoriului va fi în general apropiat de normalul intervalului.

Pentru săptămâna următoare, se așteaptă cantități excedentare de precipitații în extremitatea de sud și de sud-est a țării, precum și în regiunile centrale, dar mai ales în zonele montane. În rest, precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea la început de decembrie

ANM a dezvăluit și prognoza pentru celelalte săptămâni din intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie. În săptămâna 4 – 11 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale în toate regiunile, în timp ce regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 11 – 18 decembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.