Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă meteo! Este vorba despre un cod galben de furtună și ploaie torențială. Avertizarea este valabilă în 14 județe din țară.

Avertizarea este valabilă de la prânz până la ora 23.

În intervalul orar 12 – 23, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor apărea descărcări electrice, averse torențiale, vânt puternic (rafale de 50…60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi în general de 20…25 l/mp, iar izolat pot depăși 30…40 l/mp.

Județele vizate de avertizare sunt: Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin.

ANM avertizează! Cod galben de furtună și ploi torențiale, miercuri, până la ora 23

Meteorologii avertizează că astfel de fenomene pot apărea și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

Vremea în București

În ceea ce privește vremea în București, pentru același interval de prognoză, se așteaptă temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Maxima va fi în jurul valorii de 28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări sporadice după-amiaza și seara, când sunt posibile averse, descărcări electrice și vânt puternic de scurtă durată.