Reclamă
Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo specială pentru București, valabilă până miercuri seara, ora 21. Canicula va persista, iar temperatura maximă va ajunge la 37 de grade Celsius, potrivit specialiștilor.

Între 11.06 și 12.06, ora 09:00, canicula va rămâne prezentă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 18-20 de grade Celsius, conform informațiilor ANM.

Pe parcursul zilei de miercuri, 12.06, valorile termice diurne vor scădea față de intervalul anterior, dar vor atinge în continuare pragul de caniculă în după-amiaza zilei. Disconfortul termic va rămâne ridicat. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate ridicată de înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales spre după-amiază și seară. Temperatura maximă va fi între 33 și 35 de grade Celsius.

Reclamă

ANM avertizează că disconfortul termic va fi accentuat pe toată durata intervalului prognozat, recomandând cetățenilor să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro