Vremea ne surprinde cu temperaturi deosebit de calde pentru această perioadă a anului, mai ales în sud și în estul țării. Meteorologii ne asigură că vremea bună va continua pentru încă câteva zile.

Luni, 23 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona de munte și în sud-estul teritoriului, unde doar izolat va ploua slab.

Temperaturile vor fi mai scăzute față de zilele precedente, cu maxime cuprinse între 17 și 29 de grade Celsius, iar minimele vor fi în general între 2 și 14 grade. Dimineața și noaptea, se va forma izolat ceață.

Vreme frumoasă încă câteva zile

În București, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai senin noaptea, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 8-11 grade.

Specialiștii ANM ne avertizează că vremea frumoasă nu va dura mult. Oana Păduraru, meteorolog ANM, a declarat că există o probabilitate foarte mare pentru ninsori la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Aceasta se datorează pătrunderii succesive a maselor de aer rece dinspre latitudini nordice. Chiar dacă temperaturile vor rămâne peste medie, ninsorile sunt foarte posibile.

Marți, 24 octombrie, vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal în toată țara. Cerul va avea înnorări temporare, iar în a doua parte a intervalului va ploua în vestul și nordul țării, iar pe arii restrânse și în restul țării.

ANM anunță când se va strica vremea în România! Încep ploile la noi în țară

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi între 18 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

De miercuri vremea se înrăutățește

Miercuri, 25 octombrie, vremea se va înrăutăți. Se așteaptă instabilitate atmosferică în vest, nord și centrul țării, precum și la munte, unde înnorările vor fi accentuate și vor fi ploi, unele cu caracter de aversă.

Cantitățile de apă vor fi însemnate în unele zone, iar descărcările electrice vor fi posibile. În sud și sud-est, vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime între 18 și 29 de grade și minime între 8 și 18 grade. Se va forma ceață, mai ales spre sfârșitul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile intracarpatice.