ANM, anunț de ultimă oră despre ciclonul din Marea Mediterană.

Ciclonul format în Marea Mediterană continuă să aducă condiții meteorologice extreme în România, generând o serie de fenomene neobișnuite. După o zi de ploi torențiale care au dus la inundații în diverse regiuni, cum ar fi Cluj-Napoca, situația meteorologică rămâne tensionată, potrivit avertismentelor emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Conform prognozelor, furtunile vor persista în fiecare zi, cel puțin până la finalul acestei săptămâni.

Elena Mateescu, directorul ANM, a oferit explicații detaliate într-o intervenție televizată, subliniind că există o probabilitate ridicată de fenomene meteorologice extreme în zilele următoare. Acestea sunt cauzate de instabilitatea atmosferică accentuată, caracterizată prin precipitații abundente, care local pot depăși 20-25 de litri pe metru pătrat, și chiar 30-40 de litri pe metru pătrat.

ANM, anunț important despre ciclonul din Marea Mediterană

De asemenea, se așteaptă intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce pot depăși 55-60 de kilometri pe oră, și posibile căderi de grindină.

ANM, anunț de ultimă oră despre ciclonul din România! Vreme instabilă în țară

ANM menține avertizarea de cod galben pentru sud-vest și vestul țării până în seara acestei zile, dar este posibil să extindă avertizarea la nivel național în următoarele două zile, deoarece instabilitatea atmosferică va afecta în mare parte întreaga țară.

Cum va fi vremea în România

Astfel, se estimează că în anumite zone vor fi înregistrate cantități de precipitații locale de peste 20-25 de litri pe metru pătrat, iar în puncte izolate acestea ar putea ajunge chiar la 30-40 de litri pe metru pătrat. Acest tip de vreme se încadrează într-un pattern specific perioadei de tranziție spre sezonul estival, caracterizat prin condiții meteorologice extreme.

Luna mai, care este cunoscută drept luna cea mai ploioasă a primăverii, se încheie într-un context de vreme neobișnuit de instabilă și imprevizibilă. Autoritățile îndeamnă populația să fie precaută și să ia măsuri de siguranță în fața acestor condiții meteorologice extreme, pentru a preveni eventualele pagube materiale sau probleme de siguranță personală.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.