În România se anunță ninsori abundente și un val de ger. Administrația Națională de Meteorologie a emis recent o avertizare meteo. Începând cu data de 20 decembrie, însemnând luni, în țara noastră, respectiv în toate regiunile, vor scădea semnificativ temperaturile. Vor apărea și ninsorile, cu precădere, în zonele montane, acolo unde se va așterne un strat consistent de nea.

Ce valori termice se vor înregistra

Chiar dacă abia am făcut cunoștință cu acest anotimp, iarna și-a luat în serios rolul. Atât frigul, cât și precipitațiile sub formă de zăpădă nu s-au sfiit să își facă simțită prezența. Așa cum ne transmite și un proverb românesc din străbuni, iarna nu este ca vara. Până de curând, ne-am bucurat de temperaturi, putem spune, destul de blânde, dar de luni lucrurile se vor schimba complet. Ei bine, din data de 20 decembrie, gradele în termometre vor scădea semnificativ. Maxima zilei, așa cum au anunțat specialiștii, va atinge maximul de 7-8 grade Celsius. Începând de marți, România va fi învăluită de un val de ger, iar vremea se va răci considerabil pentru zilele care vor urma. În jurul prânzului, se vor înregistra nu mai mult de -4 și -5 grade Celsius.

ANM, anunț de ultim moment. Ce fenomene periculoase se vor înregistra în România și ce temperaturi ne așteaptă Sputnik

Conform anunțului specialiștilor, miercuri va fi cea mai friguroasă zi din iarna aceasta, motiv pentru care temperaturile matinale, în toate regiunile țării noastre, vor înregistra undeva sub -5 grade Celsius. De asemenea, în nordul, centrul și estul țării noastre, temperaturile minime pot să ajungă chiar sub -10 grade Celsius.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Și regiunile montane se află în atenția unui cod galben de ninsori, într-o formă abundentă. Precipitațiile vor fi cantitativ însemnate și se va forma straturi noi de zăpadă.

Se va încălzi vremea de Crăciun?

În preajma Crăciunului, situația se va schimba complet, fapt pentru care valorile termice vor crește și vor ajunge să fie normale raportate la perioada în care ne situăm. De precipitațiile sub formă de ninsoare se vor bucura doar cei care vor merge în zonele înalte de deal, cât și în zonele montane.