Toți românii trebuie să știe care sunt ultimele avertizări ale meteorologilor

A mai rămas foarte puțin timp până când iarna își va intra în rol. Pe cât de frumos și de mult așteptat este acest anotimp, pe atât de greu de rezistat se rezultă a fi. Mai ales atunci când vorbim despre iernile extrem de grele. 

Specialiștii de meteorologie vin în fața românilor cu noi anunțuri. Potrivit primelor informații, semnalmentele nu sunt deloc unele liniștitoare. Iată cum va fi iarna 2022-2023. Meteorologii de la Accu Weather au secificat zonele din Europa care se vor confrunta cu o iarnă grea.

Fenomenul ,,La Niña” va influența iarna de anul acesta

Potrivit detaliilor oferite de meteorologi, La Niña este un fenomen atmosferic și Oceanic. Iată însă cum va fi iarna pentru români.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că țara noastră se va confrunta cu precipitații abundente. Iarnă blândă ar putea fi în zona de sud-est a României. Cât despre restul regiunilor din țară, mercurul din termometre va scădea destul de mult.

„Aceste semnale sunt oarecum îngrijorătoare. Trebuie să fim atenți pentru că știm ce înseamnă inundațiile iarna. Precipitații, excedente în toată această parte înseamnă o activitate ciclonică mai intensă în Marea Mediterană. Acest lucru noi îl privim în România cu mare atenție dacă nu se combină cu pătrunderile reci dinspre Câmpia Rusă, pentru că atunci avem semnalul unui visco​l”,  a declarat directoarea ANM, Florinela Georgescu, potrivit informațiilor apărute în presă.

Colaj Substanțial

Precipitațiile reprezintă una dintre principalele probleme cu care se poate confrunta țara noastră. De asemenea, cu cât ploile vor fi în cantități controlate, poate scădea riscul inundațiilor.

„Pentru noi da, îngrijorător este acest semnal de excedent. Depinde cum anume se va acumula acel excedent, dacă va fi prin precipitații mai bogate, dar așezat așa de-a lungul întregii ierni și atunci nu ar fi o mare problemă. Sau dacă vor fi episoade cu precipitații mai abundente, episoade mai scurte”, a menționat specialista în domeniu, Florinela Georgescu.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!