Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna noiembrie. Iată cum va fi ultima lună de toamnă.

Prognoza pentru luna noiembrie indică faptul că temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă. Aceasta vine după o lună octombrie mai caldă decât de obicei. Meteorologii au anunțat că această tendință se va menține în următoarele săptămâni.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

În această săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată în regiunile estice și sud-estice.

În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă un regim pluviometric excedentar în jumătatea vestică a țării, în special în zonele montane, iar în restul țării se vor situa în general aproape de valorile normale pentru această perioadă.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

În săptămâna următoare, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale în întreaga țară, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

În această săptămână, temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât în mod obișnuit pentru acest interval, în întreaga țară, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo până la finalul lunii noiembrie: Vin ploile în România!

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice pentru această săptămână în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Așadar, prognoza  meteo pentru luna noiembrie indică o continuare a temperaturilor ridicate în România. Aceasta vine după o lună octombrie mai caldă decât de obicei.

De asemenea, se așteaptă ca precipitațiile să fie apropiate de valorile normale pentru această perioadă, cu excepția unor regiuni care vor înregistra cantități mai mari de precipitații. Este important ca oamenii să fie conștienți de aceste condiții meteorologice și să se adapteze în consecință.