Se pare că vremea rămâne în continuare capricioasă. Dacă în sud și sud-vest se vor înregistra temperaturi ce depășesc pragul critic de 80 de unități, în restul țării, sunt așteptate ploi abundente.

Meteorologii au prelungit avertizările emise în urmă cu o zi. Astfel că, vremea rămâne în continuare călduroasă, chiar caniculară în Oltenia. În centru și vest, va ploua torențial, iar precipitațiile vor fi însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului. 

Cod galben de caniculă

În vigoare este un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, care vizează sud-estul și sudul țării. Meteorologii au anunțat că indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile se vor încadra între 33 și 37 de grade. Avertizarea este valabilă pe durata întregii zile de marți, 9 august.

„Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în sud-est și local în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade”, este anunțul făcut de meteorologi.

ANM a prelungit avertizările de vreme extremă. Într-o parte, va fi caniculă, în cealaltă va ploua torențial
meteoinromania.ro

Cod galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis și un cod galben de instabilitate atmosferică, pentru intervalul 09 august, ora 10:00 – 10 august, ora 10:00, ce vizează zona montană, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nod-vestul Munteniei.

Meteorologii au anunțat că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, averse, fenomene electrice, condiții de grindină și intensificări ale vântului. În zonele menționate mai sus se vor strânge cantități de apă mai însemnate, mai exact de 25…35 l/mp.

„La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, au anunțat meteorologii.

ANM a prelungit avertizările de vreme extremă. Într-o parte, va fi caniculă, în cealaltă va ploua torențial
meteoinromania.ro

Cod portocaliu de ploi abundente

În vigoare este și o altă avertizare de ploi abundente, care vizează zonele montane și submontane, unde sunt așteptate vijelii. Meteorologii au anunțat că se vor strânge până la 40…60 l/mp și pe arii restrânse chiar 70…80 l/mp. Codul galben este valabil până pe 10 august, ora 10:00.

„În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină”, a precizat ANM.

Avertizare de instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii au emis și un cod galben de instabilitate atmosferică pentru intervalul 10 august, ora 10:00 – 11 august, ora 10:00. În zonele montane, Oltenia și nord-vestul Munteniei sunt așteptate precipitații însoțite de fenomene electrice, intensificări ale vântului și chiar condiții de grindină pe arii restrânse.

ANM a prelungit avertizările de vreme extremă. Într-o parte, va fi caniculă, în cealaltă va ploua torențial
meteoinromania.ro

„În Oltenia, în nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”,

Notă: în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată”, este anunțul făcut de meteorologi.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.