Vremea continuă să se răcească, iar vântul va bate cu putere în aproape toată țara.

Se pare că aria precipitațiilor s-a restrâns, dar vântul va continua să sufle cu putere. Meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului care vizează aproape toată țara, cu excepția vestului și nord-vestului teritoriului. 

Cod galben de intensificări ale vântului

ANM a anunțat că vântul va bate cu putere, iar duminică, se va intensifica în toate regiunile. Meteorologii au precizat faptul că la rafala se poate ajunge la 55…75 km/ h, mai ales în sudul, estul și centrul țării. La munte, viteza depășește 80…100 km/ h. Avertizarea este valabilă până la în această seară, la ora 20:00.

( CITEȘTE ȘI: Vremea în România, duminică, 18 Septembrie. Temperaturile scad în toată țara! )

ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului. Ce zone sunt vizate
meteoinromania.ro

„Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte”, au precizat meteorologii.

De asemenea, ANM a emis un cod portocaliu de intensificări ale vântului pentru județele Covasna, Mureș, Harghita, Buzău și Bacău. Meteorologii au precizat că la rafală se poate ajunge la 90…100 km/h. Avertizarea de tip nowcasting este în vigoare până la ora 16:00.

Se pare că vremea rămâne în continuare capricioasă, în cea mai mare parte a țării. Meteorologii au anunțat că temperaturile au început să scadă. Nu scăpăm nici de instabilitatea atmosferică, iar începutul săptămânii se anunță răcoros.

Vremea se răcește mai ales în vest, nord și centru, în timp ce la munte, se pare că deja a venit iarna. Pe Transalpina, deja s-a așternut primul strat de zăpadă, iar temperaturile sunt mai scăzute cu 10 ani față de normalul perioadei.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.