Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în intervalul 18 septembrie – 16 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.
Astfel, vom resimți căldura și în luna octombrie, o perioadă în care ar trebui să avem temperaturi mai moderate. În plus, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor țării, cu excepția unei mici zone din nord-vestul țării, unde se vor înregistra ploi în cantități mai mari.
Avertizare ANM pentru jumătate din țară: averse, vijelii și grindină în Transilvania
ANM a emis o avertizare pentru jumătatea de nord a țării, în special pentru regiunea Transilvaniei. Aici, se anunță fenomene extreme precum averse torențiale, vijelii și chiar grindină, care pot crea probleme în această zonă până la sfârșitul săptămânii. De asemenea, Capitala nu este scutită de revolta vremii, iar în a doua parte a zilei se prognozează ploi și descărcări electrice.
Instabilitate atmosferică în mai multe regiuni ale țării
În următoarele săptămâni, ne vom confrunta cu instabilitate atmosferică în mai multe regiuni ale țării. Conform prognozei ANM, această instabilitate se va manifesta prin averse puternice și de durată, însoțite de fulgere și vânt puternic, cu rafale de 50…60 km/h.
De asemenea, nu este exclusă apariția vijeliilor și grindinei. Cantitățile de apă pot ajunge la 20…30 l/mp și, în unele zone, chiar peste 40…50 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare.
Prognoza meteo pentru București: temperaturi scăzute și ploi în a doua parte a zilei
În ceea ce privește Capitala, vremea se va răcori față de zilele precedente, dar totuși temperaturile vor fi peste media multianuală. Astfel, vom avea parte de zile mai răcoroase, cu temperaturi maxime de 29…30 de grade și minime de 15…17 grade.
Cerul va fi variabil, dar cu înnorări accentuate temporar, iar în a doua parte a zilei și noaptea se vor înregistra ploi și descărcări electrice, care pot fi însoțite de vânt puternic.