Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză actualizată pentru următoarele săptămâni, care sugerează că vremea în România se va răci considerabil.

Conform acestei prognoze, luna decembrie va fi caracterizată de temperaturi destul de scăzute, adesea peste nivelul normal pentru această perioadă.

4 – 11 decembrie: Scădere ușoară a temperaturilor și precipitații în sud-est

Potrivit prognozei pentru perioada 4 – 11 decembrie, valorile termice vor fi ușor mai joase decât media pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.

De asemenea, se preconizează că vor exista cantități ușor mai mari de precipitații în regiunile sud-estice, în timp ce în restul țării acestea vor fi apropiate de normalul pentru acest interval de timp.

11 – 18 decembrie: Temperaturi apropiate de normal

În perioada 11 – 18 decembrie, se estimează că temperaturile medii vor fi apropiate de normalul acestei perioade în majoritatea regiunilor din România.

De asemenea, se așteaptă cantități ușor mai mari de precipitații în est și sud-est, în timp ce în restul țării acestea vor fi apropiate de normal.

Vine gerul peste România! Directorul ANM anunță cum va fi vremea în următoarele zile: Inclusiv în capitală ne așteptăm la minime de -1 grad

Cum va fi vremea între 18 – 25 decembrie

În săptămâna 18 – 25 decembrie, temperatura medie a aerului va fi în general apropiată de normalul acestei perioade, cu posibilitatea unei ușoare scăderi în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi mai puține în regiunile intracarpatice și apropiate de normal în restul țării.

Vremea în perioada 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Pentru săptămâna 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, se preconizează că mediile valorilor termice vor fi ușor peste normal în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.