ANM a emis, duminică, trei noi avertizări de caniculă și ploi torențiale. Potrivit meteorologilor, va fi cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate în următoarele două zile, în nordul și nord-estul țării. Avertizarea intră în vigoare de duminică, la ora 12:00, și va fi valabilă până seara, la ora 23:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, și local în Maramureș și Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55-65 km/h), izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Avertizarea este valabilă de duminică, la ora 10:00, până marți, la ora 10:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată. Maximele vor fi între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Pe alocuri, nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

De asemenea, în zona de câmpie a Munteniei și local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime de 35-37 de grade, caniculă și disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Avertizarea este valabilă de duminică, la ora 10:00, până marți, la ora 10:00.