Reclamă
Reclamă

ANM a emis cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice în mare parte din țară. Codul galben intră în vigoare joi, de la ora 12.00, și este valabil până vineri, la ora 3.00.

Potrivit meteorologilor, în acest interval, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Reclamă

„Au fost semnalate condiții favorabile pentru diverse fenomene meteorologice intense, iar autoritățile sfătuiesc populația să ia măsuri de precauție”, a declarat un reprezentant al ANM.

Meteorologii recomandă ca în această perioadă să se evite deplasările nesigure și expunerea în zone deschise. Autoritățile locale sunt pregătite pentru a interveni în caz de necesitate, având planuri de urgență active.

Recapitulând, codul galben emis de ANM pentru ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice va afecta Banatul, Crișana, Maramureșul, o mare parte din Transilvania, local Oltenia și zonele montane, începând de joi la ora 12.00 și fiind valabil până vineri la ora 3.00. Intensificările vântului vor atinge rafale de 50-70 km/h, iar cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp, izolat depășind 40 l/mp.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro