Reclamă
Reclamă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în judeţele Galaţi, Vaslui și Tulcea, în orele următoare.

Conform prognozei de specialitate, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50 – 70 km/h. În judeţele Galaţi şi Vaslui, avertizarea este valabilă până la ora 14:00, iar în judeţul Tulcea, inclusiv în Delta Dunării și în zona de litoral, până la ora 16:00.

În Delta Dunării, localităţile afectate sunt Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beştepe, Crişan, C.A. Rosetti, Maliuc şi Pardina. În zona de litoral a judeţului Tulcea, localitățile afectate includ Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti şi Sfântu Gheorghe.

Reclamă

ANM precizează că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Locuitorii din zonele afectate sunt sfătuiți să evite deplasările inutile și să își ia măsuri de precauție, având în vedere vântul puternic prognozat.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro