ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna decembrie. Iată cum va fi vremea în prima lună de iarnă în România.

Prognoza meteo pentru prima săptămână din luna decembrie indică faptul că temperaturile vor fi ceva mai reci decât media specifică perioadei în majoritatea țării.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Cu toate acestea, în săptămâna următoare, temperaturile vor crește ușor și vor atinge valorile normale pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, se estimează că acestea vor fi ușor excedentare în est și sud-est, în timp ce în restul teritoriului vor fi în limitele normale.

Vremea de Crăciun nu va fi diferită în mod semnificativ față de restul lunii decembrie. Temperatura medie a aerului va fi în limitele normale, cu excepția regiunilor extracarpatice unde valorile termice pot fi puțin mai scăzute.

Precipitațiile vor continua să fie în limitele specifice perioadei, cu excepții minore în regiunile intracarpatice, unde nivelul de precipitații va fi ușor mai scăzut.

Există șanse să ningă de Crăciun!

Ultima săptămână din an va aduce temperaturi mai blânde, ușor peste media specifică finalului de an. Cantitatea de precipitații va rămâne în continuare în media perioadei, cu o concentrație mai mare în regiunile de vest și de nord-vest. În ceea ce privește zăpada, există șanse foarte mari să avem o iarnă albă în acest an.

Începând cu 19 decembrie și până în ajunul Crăciunului, aversele vor cădea sub formă de ninsoare, existând posibilitatea să ningă și în ultima zi a anului și pe 1 ianuarie 2024.