Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Se vor semnala precipitații mixte în regiunile vestice și nord-vestice, iar în zonele montane va ninge slab. În alte zone, pe alocuri se va aduna burniță sau fulgui. Va fi posibilă și formarea de polei. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile minime se vor situa între -6 și 5 grade.

Prognoza meteo pentru București anunță înnorări în timpul nopții și vânt slab. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade, iar probabilitatea de ceață va crește în cursul dimineții.

Vremea luni, 11 decembrie 2023

Luni, valorile termice vor crește în întreaga țară, iar temperaturile maxime se vor situa între 0 și 11 grade, în timp ce minimele vor fi între -3 și 5 grade. Cerul va fi învăluit în nori, iar precipitațiile slabe vor fi prezente mai ales în regiunile intracarpatice, urmând să fie predominant sub formă de ploaie în Banat și Crișana, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova, iar la munte va veni zăpada.

În celelalte regiuni, vor fi ploi slabe sau burniță. Se va putea forma polei în centrul, estul țării și pe zonele de deal. Vântul va sufla slab și moderat, dar se va intensifica în zonele muntoase și în nord-vest. Ceața va fi prezentă local în sud și est și pe alocuri în restul țării.

În București, valorile termice vor crește ușor, și temperatura maximă va fi de 3…5 grade Celsius. Cerul va fi noros, crescând șansa de ploaie slabă în a doua parte a nopții. Vântul va sufla cu intensitate redusă până moderată. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Vremea marți, 12 decembrie 2023

Marți, temperaturile diurne vor crește în întreaga Românie, iar maximele se vor situa între 4 și 14 grade Celsius. Cerul va fi temporar înnorat în est și sud, iar în restul țării va fi predominant noros. Se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie în vest, nord și parțial în centrul teritoriului, iar în zonele montane se vor înregistra lapoviță și ninsori.

Vine gerul peste România! Directorul ANM anunță cum va fi vremea în următoarele zile: Inclusiv în capitală ne așteptăm la minime de -1 grad

Va exista și posibilitatea formării de polei în nord-est și în centrul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zonele montane și izolat în nord-vest. Minimele termice vor fi cuprinse între -4 și 7 grade. Dimineața și noaptea se așteaptă ceață pe alocuri.

În București, valorile termice diurne vor crește, cu o maximă de 9…10 grade Celsius. Cerul va avea înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică se va situa în jurul valorii de 1…3 grade Celsius. Noaptea va fi prezente condiții de ceață.

Vremea miercuri, 13 decembrie 2023

Miercuri, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în majoritatea regiunilor, dar cerul va fi noros și vor fi precipitații în toate zonele. În vest, centru și nord, va ploua pe arii extinse, în timp ce în celelalte zone va fi posibilă formarea de ploi locale. În zona montană înaltă, predomină ninsorile, dar pe parcurs, se vor înregistra precipitații mixte, iar lapovița va fi observată temporar în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

Cantitățile de apă vor fi local însemnate în Banat, Crișana și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane adiacente (în general 25-40 l/mp). Pe suprafețe mici, în centru și nord-est, se vor depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime vor varia între 3 și 13 grade, iar minimele între 0 și 8 grade, cele mai scăzute în nordul Moldovei. Dimineața, pot fi condiții de ceață în regiunile extracarpatice și în centrul țării.

În București, vremea se va menține caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi predominant noros, iar dimineața se va semnala ceață. Vor fi posibile și ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de aproximativ 9 grade, în timp ce minima termică va fi cuprinsă între 1 și 3 grade.

Vremea joi, 14 decembrie 2023

Joi, valorile termice vor continua să se situeze peste cele specifice celei de-a doua decade a lunii decembrie, cu abateri semnificative în sud și sud-est. Cerul va fi predominant noros în vest, centrul și nordul țării, în timp ce în celelalte regiuni vor fi doar înnorări temporare. Va continua să plouă pe suprafețe extinse în zonele menționate, iar în zona montană și pe alocuri în nordul teritoriului, se vor semnala precipitații mixte și depuneri izolate de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 4 grade în nordul Moldovei și 16-17 grade în sudul Dobrogei, în timp ce minimele vor fi între -1 și 6 grade. Se vor semnala și apariții izolate de ceață.

În București, conform prognozei meteo ANM, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi temporar noros, cu posibile ploi slabe, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de aproximativ 13 grade Celsius și cea minimă de 4 grade.