Reclamă
Reclamă

Echipa națională a Angliei a învins duminică seara, la Gelsenkirchen, scor 1-0, echipa națională a Serbiei, într-un meci din grupa C a turneului final Euro 2024.

Titular în echipa Angliei, Jude Bellingham a bifat un record, devenind primul jucător european care a evoluat la trei turnee finale înainte de a împlini 21 de ani. Mijlocașul englez are 20 de ani și 353 de zile, iar până acum a disputat meciuri la Euro 2020, Cupa Mondială 2022 și Euro 2024.

În meciul de la Gelsenkirchen, englezii au început în atac, iar Jude Bellingham a deschis scorul în minutul 13, înscriind cu o lovitură de cap, din centrarea lui Bukayo Saka.

Reclamă

Mitrovic a replicat pentru sârbi cu un șut pe lângă poartă, în minutul 20. Până la pauză nu au mai fost ocazii mari pentru englezi, sârbii nu au arătat nimic în atac și 1-0 a fost scorul primei reprize.

Mitrovic a cerut penalti la intervenția lui Trippier, din careu, în minutul 59, dar arbitrul italian Orsato nu a acordat nimic.

Harry Kane a trimis în bară, în minutul 77, iar Pickford a scos incredibil șutul lui Vlahovic din minutul 82. Până la final nu s-a mai înscris, deși Serbia a controlat ultimul sfert de oră și, jucând economic, Anglia s-a impus cu 1-0, conducând în grupa C cu trei puncte.

Serbia a aliniat următoarea echipă: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, S. Pavlovic – A. Zivkovic (Birmancevic 74), S. Milinkovic-Savic, Lukic (Jovic 61), Gudelj (I. Ilic 46), Kostic (F. Mladenovic 43) – A. Mitrovic (Tadic 61), Vlahovic. Selecționer: Dragan Stojkovic.

Anglia a început cu următorii jucători: Pickford – K. Walker, Stones, Guehi, Trippier – Alexander-Arnold (C. Gallagher 69), Rice – B. Saka (Bowen 76), Bellingham (Mainoo 86), Foden – Kane. Selecționer: Gareth Southgate.

Cartonașe galbene au primit Gudelj în minutul 39, Tadic în minutul 75 și Dragan Stojkovic în minutul 83. Arbitrul principal al meciului a fost Daniele Orsato, asistat de Ciro Carbone și Alessandro Giallatini (toți din Italia), cu Ivan Kruzliak din Slovacia ca arbitru de rezervă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro