Veniturile profesorilor ar urma să se majoreze cu 50% conform noii legi a salarizării. Cu toate acestea, există un risc crescut ca acest lucru să nu se întâmple, deoarece la momentul actual nu există o rectificare bugetară.

Anul 2023 reprezintă primul an din ultimii 20 de ani în care nu există o rectificare bugetară. Potrivit unor informații, această rectificare ar putea fi realizată în luna decembrie, conform Antena 3.

Reprezentanții Guvernului și cei ai angajaților din sistemul de învățământ se află în discuții pentru identificarea modalităților de majorare a salariilor din Educație.

Situație incertă în Educație

Ligia Deca, ministrul Educației, a subliniat că se fac eforturi pentru ca așteptările cadrelor didactice să fie satisfăcute. Cu toate acestea, în lipsa unei Legi a salarizării unitare, se caută soluții pentru a putea stabili creșterile posibile în funcție de bugetul anului viitor.

Există îngrijorări că noua Lege a salarizării nu va fi finalizată până la 1 ianuarie 2024, momentul la care era promisă majorarea salarială pentru profesori.

Angajații din învățământ, păcăliți de stat? Creșterea de 50% a salariilor ar putea să nu se aplice

Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat că se iau în calcul și alte formule prin care majorările salariale să intre în vigoare începând cu anul viitor, cu condiția ca promisiunile făcute cadrelor didactice să fie respectate.

Se măresc salariile profesorilor?

Este necesară o nouă grilă salarială în Educație pentru a putea acorda majorarea, iar acest aspect este discutat în prezent între reprezentanții profesorilor și Ministerul Muncii.

Ministerul Educației își propune să respecte angajamentele făcute cadrelor didactice și să susțină redarea prestigiului și demnității în profesia didactică.

În ciuda incertitudinii legate de finalizarea Legii salarizării, se fac toate eforturile pentru a găsi soluții pentru majorarea salariilor profesorilor începând cu anul viitor. Promisiunile făcute cadrelor didactice trebuie să fie respectate, iar Ministerul Educației se angajează să rămână aproape de acestea și să le susțină în continuare.