Vești proaste! Autoritățile tocmai au anunțat: Crește vârsta de pensionare la 68 de ani. Nu se mai poate face nimic! 

În timp ce Franța are doar intenția de a majora vârsta de pensionare, lucru care a dus la proteste majore, Regatul Unit deja a decis acest lucru. Se pare că vârsta de pensionare în această țară va crește la 68 de ani până la finalul anilor 2030. 

Oamenii născuți în anii 1970 ar putea ieși la pensie la vârsta de 68 de ani. Miniștrii vor să majoreze vârsta de pensionare de stat la 68 de ani, cu câțiva ani mai devreme decât era planificat. Intenția este strângerea banilor pentru Trezorerie. 

Crește vârsta de pensionare în Marea Britanie

Potrivit actualei legislații, vârsta de pensionare ar trebui să crească la 67 de ani pentru patru-șase ani. Ulterior, această vârstă ar putea fi majorată până în 2046 la 68 de ani. Cu toate acestea, guvernul plănuiește ca vârsta de pensionare să crească la 68 de ani până în 2039. 

Cancelarul Jeremy Hunt dar și premierul Rishi Sunak sunt avertizați că se joacă cu focul dacă această schimbare va avea loc înainte de următoarele alegeri generale. Această mutare ar aduce miliarde pentru finanțele britanice aflate în mari probleme. 

Fostul premier, Liz Truss, a considerat că această mișcare este „un glonț de argint”. Inițial, femeia a vrut să includă majorarea vârstei de pensionare în mini-bugetul dezastruos al ei și al cancelarului de atunci, Kawasi Kwarteng.  

Angajații care vor ieși mult mai târziu la pensie! Guvernul a luat deja decizia
Pixabay

Regatul Unit se confruntă cu probleme financiare

În prezent vârsta de pensionare este de 66 de ani atât pentru bărbați, cât și femei, însă această cifră a fost modificată în anul 2018, crescând de la 65 de ani. Persoanele din Marea Britanie care se pensionează primesc de la autorități o pensie de stat calculată pe baza contribuțiilor la asigurările naționale pe parcursul vieții lor profesionale. Pensiile se calculează în cadrul sistemului de dinainte de 2016, care le oferă angajaților o sumă de pornire. 

În cazul în care cuantumul inițial al unui angajat este mai mic decât cuantumul integral al noi pensii de stat, lucrătorii pot avea posibilitatea de a cumula un nivel mai ridicat al noii pensii de stat prin contribuțiile și creditele efectuate între 6 aprilie 2016 și în momentul în care. Vor ajunge, la vârsta de pensionare. 

O altă informație importantă este că pensionarii pot continua să lucreze, chiar dacă ies la pensie, însă pensia de stat este impozabilă, astfel încât orice venituri suplimentare vor afecta suma pe care o primește o persoană, conform Impact.ro. 

Măsura majorării pensiei va aduce miliarde de lire sterline în economiile Guvernului.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.