Reclamă
Reclamă

Mai mulți angajați ai companiei aeriene American Airlines au fost suspendați după ce au dat jos din avion mai mulți pasageri de culoare, pe motiv că miroseau urât, scrie BBC.

Incidentul a avut loc în ianuarie, când opt bărbați au fost dați jos dintr-un avion American Airlines pentru că ceilalți călători s-au plâns că miroseau urât. În luna mai, trei dintre aceștia au intentat un proces transportatorului, acuzând discriminarea rasială.

Într-o notă adresată angajaților, CEO-ul companiei Robert Isom spune că incidentul este inacceptabil și că American Airlines „nu și-a îndeplinit” angajamentul față de clienți.

Reclamă

„Îi tragem la răspundere pe cei implicați, inclusiv scoaterea din serviciu a membrilor echipei,” a transmis compania aeriană într-un comunicat.

American Airlines a anunțat, de asemenea, o serie de inițiative menite să prevină pe viitor astfel de incidente, inclusiv un „grup consultativ” axat pe experiența pasagerilor de culoare.

În procesul din mai, trei bărbați – care nu erau așezați împreună și nu se cunoșteau – au spus că fiecare bărbat de culoare din acel avion a fost scos din zborul dintre Phoenix, Arizona și New York City.

Un total de opt pasageri au fost dați jos atunci.

„American Airlines ne-a evidențiat că suntem de culoare, ne-a făcut de rușine și ne-a umilit,” au spus aceștia într-un comunicat.

Într-o scrisoare adresată angajaților din 18 iunie, CEO-ul companiei a spus că este „incredibil de dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat pe zbor și de nefuncționarea procedurilor noastre”. „Nu ne-am îndeplinit angajamentele și ne-am dezamăgit clienții”, a precizat el.

El a adăugat că American Airlines este „hotărâtă în angajamentul nostru” de a lucra cu organizații pentru drepturile civile, cum ar fi Asociația Națională pentru Promovarea Oamenilor de Culoare sau NAACP, pentru a „ne reface încrederea”.

Nu este prima dată când American Airlines se confruntă cu acuzații de discriminare.

Într-un incident din 2017, NAACP i-a avertizat pe călătorii de culoare să evite compania aeriană, invocând un model de comportament „nerespectuos” și „discriminatoriu”, precum și o „cultură corporativă a insensibilității rasiale și posibile părtiniri rasiale”.

Organizația a ridicat avizul în anul următor, după ce transportatorul a anunțat că a făcut modificări în operațiunile sale.

Cu toate acestea, pe 4 iunie a acestui an, a avertizat că ar putea reintroduce avertismentul dacă American Airlines nu dă un „răspuns rapid și decisiv” la incidentul din ianuarie.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro