Reclamă
Reclamă

Andrei Rațiu (26 de ani) se numără printre cei mai buni „Tricolori” de la EURO 2024. Evoluțiile sale în tricoul României au atras atenția formațiilor din campionatele de top ale Europei, scrie Digi Sport.

Publicația spaniolă Mundo Deportivo l-a inclus pe Rațiu pe lista revelațiilor de la Campionatul European și a anunțat că Genoa și Atalanta, din Serie A, și Brentford și Brighton, din Premier League, îl urmăresc pe fundașul dreapta și ar încerca să-l transfere după turneul final.

Rayo Vallecano a plătit 500 de mii de euro pentru transferul lui Rațiu de la Huesca în vara anului trecut, însă „Sonic”, așa cum a fost supranumit de presa internațională datorită vitezei sale și a părului albastru, nu a prins decât 16 meciuri în sezonul recent încheiat.

Reclamă

Potrivit Transfemarkt, cota de piață a lui Andrei Rațiu este de 1,4 milioane de euro. Chiar dacă nu e om de bază, Rayo Vallecano nu este dispusă să se despartă de Andrei Rațiu pentru mai puțin de 10 milioane de euro.

Gigi Becali, care și-a mai exprimat admirația față de fundașul dreapta al naționalei României, susține că, în cazul unei licitații, suma pentru o eventuală mutare a fotbalistului ar putea ajunge la 20 de milioane de euro. „Cel mai bun jucător, care a făcut cât toți la un loc, a fost Rațiu. Rațiu a fost egal cu 10 jucători. Părul lui? E băiat tânăr, treaba lui, ce mă interesează, dar nu e bine ce face, e păcat. Eu am vrut să-l iau pe Rațiu. Se vede ce calitate are, demult l-am văzut. Dar nu ai cum să-l iei, are salariu mare. O să vedeți voi Rațiu, o să vedeți ce oferte va avea. Vor da 10-15-20 de milioane. Câți ani are? 20 de milioane! Să vedeți dacă nu va fi ofertă de 20 de milioane”, a declarat Becali.

Andrei Rațiu a atras atenția cluburilor importante din Europa cu evoluțiile sale de la EURO 2024. Genoa și Atalanta din Serie A, respectiv Brentford și Brighton din Premier League, se numără printre echipele care îl urmăresc de aproape pe fundașul român. Rayo Vallecano a plătit 500 de mii de euro pentru transferul său de la Huesca, dar acum cota sa de piață a ajuns la 1,4 milioane de euro, potrivit Transfemarkt. Rayo nu este dispusă să îl cedeze pentru mai puțin de 10 milioane de euro, iar Gigi Becali consideră că suma ar putea ajunge până la 20 de milioane de euro.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro