Deși au trecut câteva săptămâni bune de la moartea îndrăgitei jurnaliste Cristina Țopescu încă apar declarații despre firea, ocupațiile acesteia, dar și despre cum era aceasta ca OM. Una dintre prietenele acesteia cele mai bune, este Andreea Berecleanu la fel jurnalistă și aceastacare spune că prietenia lor datează încă din 1995 Cristina Țopescu fiind cu 15 ani mai mare decât aceasta, însă erau extrem de compatibile și au dezvoltat o prietenie frumoasă durabilă până când din păcate aceasta a decedat.

Andreea Berecleanu spune despre prietena sa că era un om ce se preocupa de problemele din jur avea o empatie extraordinară față de semenii săi . „Au fost mulți bătrâni de care a avut grijă ani întregi. Dar și de un copil. O numise Eva Maria și era dintr-un orfelinat. Se ducea la centru tot timpul și își dorea să o înfieze. Însă a fost dată altcuiva. A fost unul dintre cele mai mari șocuri ale vieții ei’.

Se pare că lipsa afecțiunii din timpul copilăriei, mama acesteia fiind nevoită să lucreze în străinătate, au făcut-o să caute dragostea în cele considerate cele mai loiale animale, cățeii „Eu am înțeles legătura dintre ea și căței în momentul în care am mers cu ea să îi hrănească. Am oprit mașina, ea a coborât și a început să îi cheme. În momentul acela, 40 de căței au apărut în jurul ei. Toți săreau pe ea și o iubeau. A fost o imagine care mi-a rămas întipărită pentru totdeauna. Atunci am înțeles conexiunea asta fantastică. Dincolo de sponsorizările pe care le făcea către fundațîi, cheltuielile ei cu cățeii nu se opreau aici. Salva foarte mulți căței care aveau nevoie de ajutor. Inclusiv pe cățelul meu, Dumi, pe care ni l-a oferit Cristina acum 10 ani. A fost salvat într-o zi de duminică, de aici i se trage numele. Fusese aruncat de cineva între un calcan de casă părăsită de pe centură și un gard. Locul era prea îngust că să ajungi la el, să îl scoți de acolo. Fetele de pe centură, pe care Cristina le știa, l-au văzut și au sunat-o, fiindcă știau că ea îl poate salva.’ spune Andreea Berecleanu