Rudele a 17 pacienți decedați în secția de Terapie Intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon din București cer explicații, în timp ce îngrijorările privind tratamentul primit de aceștia au declanșat investigații. Acuzați și negați de conducerea spitalului, cazurile au atras atenția asupra modului în care este administrată noradrenalina, un medicament esențial în tratamentul pacienților critici. Dorel Săndesc, autoritate în domeniul terapiei intensive, descrie dificultățile în dozarea acestui medicament și respinge ideea unei conduite criminale din partea specialiștilor ATI.

Explicațiile oferite de Săndesc subliniază complexitatea administrării noradrenalinei, o substanță cu o gamă largă de dozaj corect, dependentă de specificul fiecărui pacient. Acesta evidențiază importanța expertizei medicale în evaluarea dozelor adecvate și critică acuzațiile nedocumentate pe această temă. În plus, a punctat că numărul de decese din ATI nu ar trebui interpretat izolat, având în vedere fluctuațiile naturale ale ratei acestora.

În ciuda numerelor alarmante comunicate inițial, Săndesc insistă pe posibilitatea ca decesele să aibă la bază condiții complexe și diverse ale pacienților, care depășesc simpla problemă a dozajului unui medicament. El adaugă că acuzațiile legate de o presupusă acțiune criminală comună între doctori sunt „absurde” și „incredibile”, având în vedere misiunea etică și profesională a specialiștilor de a salva viețile omenești.