Anchete multiple au fost declanșate la Spitalul Sfântul Pantelimon în urma decesului suspect al 17 pacienți internați la Terapie Intensivă, unde se presupune că li s-ar fi administrat tratament cu doze mult inferioare nevoilor medicale. Sesizarea, făcută în scris de directoarea de îngrijiri a spitalului după informații primite de la o asistentă, a declanșat o serie de investigații coordonate atât de managerul spitalului, cât și de autoritățile competente, incluzând poliția, Corpul de Control al Ministrului Sănătății și Colegiul Medicilor din București.

Bogdan Socea, managerul spitalului, a indicat că victimele erau pacienți cu „probleme complexe, cu multe boli asociate”, subliniind necesitatea unei analize detaliate a fiecărui caz în parte. În același timp, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat gravitatea situației și a solicitat o investigație minuțioasă, exprimând îndoieli și preocupări cu privire la administrarea corectă a tratamentului.

În contextul anchetelor, medicilor de la secția ATI li s-a cerut să predea declarații la poliție, planificându-se și analiza fișelor de observație ale pacienților decedați. Există chiar și posibilitatea exhumării trupurilor dacă dovezile colectate se dovedesc a fi insuficiente pentru stabilirea unei concluzii finale. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, a confirmat implicarea și sprijinul instituției în investigația desfășurată de Ministerul Sănătății.