Reclamă
Reclamă

Este anchetă într-o școală din Constanța, după ce o elevă de clasa a VI-a ar fi fost umilită de trei colegi. Adolescenta ar fi fost sugrumată, pusă să stea în genunchi și udată cu apă. Mai mult, agresorii – două fete și un băiat – i-ar fi aruncat gunoaie pe bancă și i-ar fi umblat în geantă.

Totul s-a întâmplat la o clasă de-a VI-a de la Școala Gimnazială nr. 16 din Constanța. Eleva de 12 ani, cu rezultate foarte bune la învățătură, ar fi fost, de mai multă vreme, ținta batjocurii colegilor. Fata ar fi fost sugrumată, pusă să stea în genunchi și udată cu apă. Trei colegi i-ar fi aruncat gunoaie pe bancă și i-ar fi umblat în geantă. Din cauza bullyingului la care era supusă, adolescentei ajunsese să-i fie teamă să mai meargă la școală sau să rămână în pauze în sala de clasă.

Cu toate că mama ar fi făcut mai multe reclamații și chiar a insistat să vadă imaginile surprinse de camerele de supraveghere, conducerea școlii nu a luat atitudine vizavi de elevii agresori. În paralel, părintele a depus o reclamație la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Constanța pentru a-i face dreptate fiicei ei. „Va fi desemnat un inspector școlar pentru a verifica dacă au fost luate măsuri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la această școală, iar dacă nu au fost luate măsuri, să răspundă de ce nu s-au luat. Pentru că nu este normal să se întâmple așa ceva. Noi depunem eforturi pentru eliminarea violenței în școli. Ce măsuri administrative au luat ei, e altceva, dar vom vedea ce măsuri au luat concret în legătură cu acest caz. Pentru că dacă nu au luat, culpa este a lor. În orice caz, în astfel de situații, conducerea școlii trebuia să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Poliția”, a declarat, pentru presa locală, Sorin Mihai, inspectorul școlar general al IȘJ Constanța.

Reclamă

Odată ce cazul a ajuns în presa locală, pe fir au intrat și polițiștii. „La data de 27 iunie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luării măsurilor legale ce se impun”, au anunțat polițiștii.

Așadar, în urma incidentului în care o elevă de 12 ani a fost umilită și agresată de colegi la Școala Gimnazială nr. 16 din Constanța, s-au declanșat anchete atât din partea Inspectoratului Școlar Județean, cât și a poliției. Cazul a fost sesizat de mama victimei, care a făcut publică situația și a depus o reclamație la IȘJ Constanța.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro