Reclamă
Reclamă

Este în curs o anchetă la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj, după ce subiectele de la examenul de Bacalaureat au ajuns în mediul online la câteva minute după începerea probei scrise la limba și literatura română.

Subiectele la proba de limba română au fost publicate online la ora 9:20. Reprezentanții ISJ Gorj s-au deplasat la liceul unde evenimentul a avut loc pentru a investiga cine a realizat fotografii cu foaia de examen și le-a distribuit online.

În conformitate cu metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat din 2024, dacă se va dovedi că un elev este vinovat de această acțiune, el va fi eliminat din examen. Proba se va încheia la ora 12:00, iar elevii pot începe să părăsească sala de examen începând cu ora 10:30.

Reclamă

Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, a declarat pentru Edupedu.ro: „Oricum și dacă prin absurd acel elev, până să ajungem noi la el în sala respectivă sau în locul respectiv, reușește să părăsească incinta, cu siguranță va fi identificat în baza camerelor de supraveghere audio-video și va suporta consecințele.”

Catrina a adăugat: „Inspectorii sunt deja pe drum aproape de centrul de examinare, urmând să verifice cine și cum a făcut pozele pentru că, spre deosebire de data trecută când a fost în PDF, documentul, adică să spunem în original, acum sunt poze făcute cu telefonul și se urmează procedura: după identificarea persoanei, cel mai probabil presupunem că e vorba despre un elev, în momentul acesta se vor lua măsurile de rigoare, urmând până la eliminarea respectivului candidat din ceea ce înseamnă susținerea probelor examenului de bacalaureat.”

Ancheta continuă, iar autoritățile vor lua măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro