Reclamă
Reclamă

Un robot android, angajat ca funcționar public la primăria orașului Gumi din Coreea de Sud, s-a aruncat de pe scări, declanșând o anchetă. Incidentul a avut loc săptămâna trecută și a atras atenția presei locale, care a raportat declarația martorilor conform cărora robotul ‘se învârtea în cerc, ca și cum era ceva acolo’ chiar înainte de cădere.

Robotul, dezvoltat de compania californiană Bear Robotics, era angajat la primăria Gumi de aproape un an. Lucra între orele locale 09:00 și 18:00 și deținea o legitimație de funcționar public. Acesta avea capacitatea de a chema ascensorul și de a se deplasa între etaje, spre deosebire de alți roboți androizi care activau pe un singur nivel.

‘Făcea parte în mod oficial din Primărie, era unul dintre ai noștri’, a declarat un funcționar privind pierderea colegului-robot. Un alt reprezentant al primariei a informat că ‘mai multe piese ale sale au fost colectate și vor fi analizate de compania care l-a construit’.

Reclamă

În urma incidentului, o anchetă a fost deschisă pentru a clarifica circumstanțele în care robotul a căzut. Acesta a fost găsit la baza unor scări, complet inert.

Subiectul a fost amplu preluat de presa locală, unele publicații întrebându-se dacă nu cumva munca era prea grea pentru robot.

Coreea de Sud este una dintre țările cu cel mai mare număr de pasionați de robotică, având cea mai mare densitate de roboți din lume, un android la fiecare zece angajați, potrivit Federației Internaționale de Robotică.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro