Vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România, dr.

Alexandru Bucur, a făcut câteva cercetări asupra medicului anestezist și asupra clinicii unde s-a desfășurat intervenția asupra copilului.
Alexandru Bucur spune că medicul era acreditat sa își desfășoare activitățile specifice meseriei sale, însă nu în cabinetul de stomatologie.

Cabinetul respectiv nu avea în dotare sau în portofoliu activităţi de avizare anestezie generală sau de sedare pe cale venoasă. Fiind vorba despre o sedare făcută de un medic anestezist, eu cred că aceste lucruri ar trebui reglementate din punct de vedere legislativ. Pentru că medicul anestezist ar trebui să îşi desfăşoare activitatea în condiţiile tehnico-materiale şi cu personalul calificat pentru a asigura un tratament eficient.
Medicul anestezist este acreditat pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţiile legii, dar nu în cabinetul stomatologic. În viitor, Colegiul Medicilor şi Colegilor Medicilor Stomatologi vor propune un amendament care să reglementeze o astfel de situaţie.
La copii e indicaţie expres de anestezie generală pentru rezolvarea unor afecţiuni stomatologice, dar la nivel de unitate medicală acreditată, nu la nivel de cabinet de stomatologic, cum a fost cazul la Piteşti. Incidentul de la Piteşti este extrem de grav. Din păcate, în stomatologie prevalează, la ora actuală, latura comercială. La Piteşti este un astfel de exemplu”declara medicul