Reclamă

Anca Lungu, fosta prezentatoare de la Observatorul de weekend, de la Antena 1, a dezvăluit cum gătește sarmalele fără carne, o variantă pentru cei care nu doresc să acumuleze prea multe kilograme, de sărbători. 

Anca Lungu a fost ani buni prezentatoare tv la Antena 1, însă a decis să se retragă de pe micile ecrane și s-a stabilit în Franța, din anul 2018. Fosta știristă este pasionată de gătit și chiar are un blog, unde publică des rețete delicioase pentru fanii săi.

Anca Lungu, cunoscută drept și „Prințesa Polonic”, a postat recent o rețetă de sarmale gustoase fără carne. Aceasta a mărturisit că de Crăciun a preferat sarmalele de post, așa că le-a dezvăluit și internauților rețeta ei specială.

„La cererea multora dintre voi postez rețeta mea de sarmale. Indiferent că e post sau Crăciun, sarmalele mele sunt fără carne, așa le prefer, deși uneori adaug în oală, pentru un plus de gust, câteva bucăți de bacon afumat. Rămâne la alegerea fiecăruia. Aș mai adăuga că pentru mine sunt cele mai delicioase sarmale din lume și că îmi amintesc de mesele de sărbătoare din căsuța bunicii Adriana care făcea tot timpul sarmale simple cu orez și legume, așa cum am mai spus, cele mai bune din lume!”, a fost mesajul Ancăi Lungu.

foto: Instagram

Anca Lungu a dezvăluit rețeta ei de sarmale fără carne: de ce ingrediente ai nevoie

  • 500 de grame de orez cu bobul rotund
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • 4 morcovi rași
  • 1 fir de praz tocat mărunt
  • 1 ardei gras tocat mărut
  • 1 legătură de mărar tocat
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 litru de pastă de roșii
  • 3 verze proaspete sau murate (după preferință)
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
  • piper negru măcinat

Anca Lungu a dezvăluit rețeta ei de sarmale fără carne: cum se prepară

„Într-o tigaie încăpătoare căliți în ulei de măsline ceapa, morcovul, prazul și ardeiul preț de 5 minute. Adăugați orezul spălat, sare și piper măcinat și mai sotați încă 10 minute. La final, adăugați 200 de ml de pastă de roșii, mărarul tocat, amestecați și dați tigaia deoparte.

Dacă ați optat pentru varza proaspătă, puneți apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare și opăriți pe rând căpățânele de varză după ce le-ați scos cotorul. Eu le-am lăsat cam 20-25 de minute pe fiecare. Dacă folosiți varza murată, puneți-o în apă rece cu o oră înainte de utilizare.

Desfaceți cu grijă foile de varză, fie că vorbim de varza opărită sau cea murată și începeți procedeul lung de ambalare’ a sarmalelor. Puneți câte o lingură de umplutură pe fiecare frunză sau jumătate de frunză de varză (în funcție de mărime) și rulați frunza până la jumătate.

Aduceți capetele frunzei rulate în interior și rulați din nou până la capăt. După ce ați terminat de rulat toate sarmalele, tocați mărunt resturile de varză și împărțiți-le în două. Puneți jumătate din cantitatea de varză tocată pe fundul oalei în care veți fierbe sarmalele. Adăugați boabe de piper, foi de dafin și presărați sare și piper”, a transmis fosta prezentatoare TV pe blogul personal, www.printesapolonic.ro.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro