Așa cum era de așteptat, în noul context în care ne aflăm, pandemia va afecta planul economic. Nici afacerea Aneimariei Prodan nu scapă neafetectată. Nu doar jucătorii de fotbal și cluburile sunt afectate, ci și impresarii, conform analizei realizate de tabloidul britanic Daily Mail.

„Marile agenții vor supraviețui probabil crizei, mai ales că reprezintă numele cele mai importante. Pericolul maxim planează asupra numeroșilor reprezentanți care lucrează la scară mai mică și în zona jucătorilor de valoare medie. Puse în fața unor alegeri radicale în materie financiară, cu posibile tăieri masive de salarii sau rezilieri unilaterale, cluburile în impas vor trece la capitolul „și alții” relația cu majoritatea agenților, care au și ei de recuperat sume consistente de pe urma ultimelor două perioade de mercato”, se menționează în Daily Mail.

Anamaria prodan s-a pronunțat cu privire la această problemă. Sexy-impresara spune că soluția pentru aceste probleme o reprezintă negocierea.

“Nu ar fi o soluție să scazi 10-20% din contracte pentru două-trei luni. În baza clauzelor de forță majoră, cluburile ar putea să plătească doar 75% din salariul mediu pe economie. Dar sunt jucători cu salarii de 10.000 – 20.000 de euro. Ar lua foarte puțin. N-ar fi exclus ca, dacă se va ajunge la asta, unii dintre jucători să refuze să mai joace, când se va relua fotbalul. Nici cu amenințări nu merge, că și cluburile, și patronii depind de jucători. Soluția este să se ajungă la negocieri” – declară Anamaria Prodan.

Gazeta Sporturilor, pornind de la analiza realizată de tabloidul britanic Daily Mail, s-a pronunțat cu privire la felul în care impresarii de fotbal suferă din cauza crizei generate de noul coronavirus.

„Marile agenții vor supraviețui probabil crizei, mai ales că reprezintă numele cele mai importante. Pericolul maxim planează asupra numeroșilor reprezentanți care lucrează la scară mai mică și în zona jucătorilor de valoare medie. Puse în fața unor alegeri radicale în materie financiară, cu posibile tăieri masive de salarii sau rezilieri unilaterale, cluburile în impas vor trece la capitolul „și alții” relația cu majoritatea agenților, care au și ei de recuperat sume consistente de pe urma ultimelor două perioade de mercato” – transmite Gazeta Sporturilor.