Situația critică din America pare că nu mai are sfârșit. Situația a degenerat, iar locuitorii sunt de-a dreptul îngroziți din cauza a celor ce se petrec. Se pare că pandemia de coronavirus a adus cu sine și dezastre de altă natură. Oamenii care locuiesc în SUA sunt dezorientați și nu știu încotro s-o mai apuce. În aceeași situație se află și Anamaria Ferentz.

Reclamă

Anamaria Ferentz locuiește în SUA de aproximativ zece ani de zile. Mărturisește faptul că tot ceea ce aude pe străzi sunt împușcături și sirenele mașinilor de poliție. Românca nu mai are deloc liniște și se gândește cu groază la faptul că lucrurile se vor înrăutăți pe zi ce trece. Protestele fac ravagii și îi afectează pe toți locuitorii. Acestora le sunt luate din drepturi, cum ar fi interzicerea ieșirii din casă după ora 8 seara, spune românca noastră, Anamaria Ferentz. Mai mult, se pare că infracțiunile sunt în floare. Cei mai mulți dintre protesatari profită de această situație și sparg magazinele de lux, fură ceea ce le poate fi de folos, conform mărturisirilor româncei Anamaria Ferentz.

Reclamă

”Nu avem voie să ieșim din casă. Numai împușcături și mașini de poliție, salvare, pompieri și elicoptere aud din casă. Aseară aveam impresia că sunt pe front în Irak, elicoptere și bubuieli non stop. Între timp, din păcate, este a doua zi când avem interzis să ieșim din casă după 8 seara, până a doua zi dimineața. Guvernatorul a dat ordin, cine iese după 8 seara este arestat, pentru că după 8 ies doar protestatarii. Dar de fapt sunt niște anarhiști infiltrați printre protestatari, care fac numai nenorociri, sparg magazinele, fură.

Anamaria Ferentz – ”Totul este devastat!”

Au făcut dezastru și pe Rodeo Drive, au spart toate magazinele de firmă, au furat poșete, tot ce au putut, sunt foarte mulți tineri albi printre cei de culoare, care se văd în filmulețele de pe net. S-au distrus și magazinele din Santa Monica. Totul este devastat! Se pare că așa e în istoria Americii, de câte ori e un protest, se trezesc și alții care distrug și fură. Din păcate, se strică mesajul antirasism care trebuia să se audă”, a declarat Anamaria Ferentz.

Anamaria Ferentz se simte neputincioasă și își dorește ca acest calvar să se termine cu bine cât mai repede. Se pare că aceasta se teme foarte mult de ceea ce mai poate urma și declară faptul că nopțile au devenit de coșmar, căci focurile de armă, elicopterele, poliția și salvările, nu o lasă să doarmă liniștită.

“Este înfiorător! Toată noaptea am auzit numai elicoptere, împușcături, probabil erau cu gaze lacrimogene. Îmi este aproape imposibil să cred că trăiesc într-un oraș ca Los Angeles, în care mulți și-ar dori să ajungă, care este plin cu atâția hoți. Îmi este groază că stau pe aici, printre ei. Am crezut că oamenii sunt puțini mai educați și au un scop în viața asta, dar acum sunt total scârbită de tot ce se întâmplă, nu mai am cuvinte”, a mai precizat Ferentz.