Vești proaste pentru șoferi! Anunț îngrijorător în ceea ce privește creșterea prețurilor carburanților. 

Vești proaste pentru șoferi, și nu numai. Olen Hansen, șeful analizei mărfurilor, Saxo Bank, a anunțat că indicele de mărfuri Bloomberg s-a tranzacționat cu plus 2,4% săptămâna trecută. În acest context, au fost inversate unele dintre pierderile de la începutul lunii ianuarie. 

Acest lucru a avut loc, conform sursei citate, după ce sectorul energetic s-a alăturat unei creșteri continue a metalelor, în special aur și cupru. Sectorul de mărfuri este influențat, în principal, de perspectiva „redeschiderii Chinei”. Mai clar, această țară este cel mai mare consumator de materii prime din lume, iar acum este posibil ca cererile din partea țării asiatice să crească. 

Inflația din SUA continuă să scadă

De asemenea, sentimentul de risc a fost susținut și de scăderea continuă a dolarului, pe măsură ce inflația din state continuă să scadă. 

Potrivit Saxo Bank, creșterile puternice observate în aur și cupru au arătat direcția corectă pentru anul în curs. Totuși, trebuie să se țină cont că activitatea din China se va relua serios abia după Anul Nou Chinezesc, care va începe la finalul lunii ianuarie. Așadar, între timp, dolarul rămâne un motor cheie. În afară de renmibi chinez și AUD, și yenul japonez a înregistrat câștiguri mari.  

„Nu există nicio îndoială că inflaţia din SUA a atins un vârf, parţial ajutată de preţurile mai scăzute ale mărfurilor din ultimele luni. O întrebare cheie pentru 2023 rămâne capacitatea sa de a reveni la 2,5% – un nivel care este în prezent evaluat ca ţintă pe termen mediu şi lung”, se arată în analiza Saxo Bank.

Analiză îngrijorătoare! Prețul carburanților va exploda, din nou. Întreaga Europă, la pământ
social media

Prețul combustibilului va crește, din nou

Între timp, războiul început de Rusia în Ucraina, care fac Occidentul să se întoarcă împotriva lui Vladimir Putin, rămâne o situație tristă și nerezolvată. Această problemă continuă să facă ravagii în lanțurile globale de aprovizionare cu mărfuri cheie, cum ar fi țiței, combustibil, gaz, materiale industriale și culturi cheie. 

Luna viitoare UE va introduce un embargo asupra produselor de combustibile rusești. Această decizia poate duce la o perturbare mai mare decât embargoul petrolului care a fost implementat luna trecută. În acest context, Europa va trebui să caute în altă parte surse pentru motorină și benzină. În același timp, Rusia va avea probleme în ceea ce privește găsirea unor cumpărători pregătiți pentru a-i cumpăra produsele. 

„În condiţiile în care Europa dă din ce în ce mai mult semne de evitare a recesiunii şi cu cererea chineză pentru produse combustibile care se aşteaptă să crească, perspectiva unei creşteri a preţurilor petrolului mai târziu în cursul anului rămâne în picioare”, se mai arată în analiza specialiștilor Saxo Bank. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.